Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

Födelsedagserbjudande

Fri frakt vid köp i min. 399 kr.

35% på ALLT

Kollagen

Collagen kan vælges i en 6 md. pakke, 90, 60, 45 eller 30 dage.

 • Rea!
 • Rea!
 • Rea!
 • Rea!
 • Rea!
 • Rea!
 • Rea!
 • Rea! collagenpulver

Kollagen

Huden behöver kollagen för att den ska hålla sig slät och ungdomlig. Men när du når en viss ålder minskar kroppens naturliga produktion av kollagen – och det är då som rynkorna börjar visa sig.

Kollagenprodukter kan emellertid vara ett hjälpmedel. Kollagentillskott förser dig med en extra boost av proteinet som främjar fast och vacker hud. Men vad exakt är kollagen, varifrån kommer det, och vilken är den bästa produkten på marknaden? Ta reda på allt detta och mycket mer här.

Vad är kollagen?

I korthet är kollagen ett protein.

Detta protein produceras naturligt i din kropp och hud. Närmare bestämt utgör kollagen inte mindre än en tredjedel av allt protein i kroppen. Det kallas ibland för ”kroppens lim”, och det finns en mycket god anledning till det. Proteinet är nämligen en slags byggsten som upprätthåller bindväven i din hud. Det gör också din hud elastisk och spänstig.

Varifrån kommer kollagen?

Proteinet kan komma från olika ställen. Först och främst producerar kroppen det själv, vilket vi har beskrivit ovan. Men det finns också naturligt i både nötkreatur (bovint) samt fisk (marint).
Det är dessa källor till proteinet som vi använder när vi framställer vårt kollagenpulver. Vårt Classic Kollagen innehåller alltså proteinet från nötkreatur, medan vårt Marine Kollagen innehåller proteinet från fisk.
Bovin (nötkreatur) är det vanligaste kollagenet på den svenska marknaden. Marint kollagenpulver är däremot erkänt av många som den bästa produkten för huden. Huruvida du väljer bovint eller marint pulver är dock helt upp till dig.

Vilket kollagenpulver är bäst och vad ska jag välja?

Det är svårt att ge ett entydigt svar på vilket kollagenpulver som är bäst. Det beror på att du själv har ett inflytande i frågan. Föredrar du till exempel en produkt som är neutral i smaken? Vill du ha en förpackning som räcker i 30 dagar, tre månader eller kanske sex månader? Hur ser din budget ut, och vad förväntar du dig att priset ska vara?

Nedan har vi listat en handfull fördelar med våra produkter, Classic och Marine. På så sätt kan du själv avgöra vilket kollagenpulver som är bäst för dig.

Fördelar med Classic Kollagen:
 • Är neutral i smaken. Marint Kollagen har å andra sidan en mild smak.
 • Fås till ett överkomligt pris.
 • Är en populär produkt bland kunderna just av dessa skäl.
Fördelar med Marint Kollagen:
 • Den typ av kollagen som är mest lik vår egen.’
 • Har marknadens lägsta kDa på endast 1500 och absorberar mer fukt.
 • Inget går till spillo eftersom hela fisken utnyttjas.
 • ’Erkänd av många som den bästa produkten på marknaden för kollagenprodukter.

Venskab kræver pasning,
det gælder også min hud

Jeanette Otteson,
mor, atlet og OL-Svømmer

Hur kollagen fungerar

Vårt Classic Kollagen är ett kosttillskott som hjälper till att hålla din hud ungdomlig och slät. Det stärker också ditt immunförsvar och minskar trötthet, eftersom vi har lagt till C-vitamin i produkten. Så det är mer än bara en skönhetsprodukt.

När du intar pulvret ger du dina hudceller en hjälpande hand att producera kollagen. På så sätt fyller du på proteinet som håller din hud både fin och slät. Detta kan vara en stor fördel eftersom din kropp naturligt producerar mindre kollagen ju äldre du blir.

"Derfor drikker jeg collagen hver dag"

Jeanette Otteson,
mor, atlet og OL-Svømmer

Spela video om Collagen pulver - jeanette ottesen

Hur intar man kollagen för att maximera dess effekter?

Kollagen löses upp blixtsnabbt när du häller vatten över det. Av den anledningen har vi på Copenhagen Health utvecklat mantrat ”skönhet är något vi dricker”. Många väljer att lösa upp kollagenpulvret i ett glas vatten, en kopp kaffe, te eller liknande. Men du kan bara strö pulvret över din mat. Men hur intas kollagen bäst? Genom vätska eller i maten? Tja, pulvret intas utmärkt på båda sätten, så du kan bara göra det som passar dig bäst.

Det är dock värt att notera att du får bäst effekt om du kommer ihåg att ta din dagliga dos enligt anvisningarna. Därför kan det vara fördelaktigt att införliva kollagenpulvret i din dagliga rutin. Du kan till exempel lösa upp det i ditt morgonkaffe eller strö det över kvällsmaten

Detta är kollagen bra för

Vad gör kollagen för kroppen, och vad hjälper det mot?

 • Kollagen gör huden slät och elastisk.
 • Därför förknippas proteinet också med vacker och ungdomlig hud.
 • När du intar kollagen hjälper du kroppen att bibehålla hudens elasticitet.
 • På så sätt blir din hud slätare och du minskar uppkomsten av djupa rynkor.


Men varför ta kollagen överhuvudtaget om din kropp ändå producerar proteinet själv? Tyvärr är det så att ju äldre du blir, desto mindre kollagen producerar kroppen naturligt. Redan från 25 års ålder producerar kroppen 1–2% mindre kollagen om året. Som ett resultat får du rynkor och din hud blir mindre slät med tiden.

Så är åtminstone fallet om du låter naturen ha sin gång. Du kan dock ge den en hjälpande hand genom att konsumera kollagen dagligen. Detta ger kroppen en boost och hjälper din hud att behålla sin fasthet och elasticitet.

Hur mycket kollagen ska jag ta dagligen?

Du bör inta den mängd kollagen som anges på produkten – i allmänhet ska du alltid följa anvisningarna. Om du till exempel väljer vårt Classic-tillskott är den rekommenderade dosen en lika stor mängd (2,5 gram) varje dag. När du köper en burk av oss medföljer en måttsked så att du enkelt kan kontrollera mängderna. Om du inte ser den direkt kan det vara så att den gömmer sig i pulvret.

Hur kollagenpulver framställs

Vi framställer kollagenpulver av skinn från nötkreatur och fisk. Våra produkter är helt fria från tillsatser och de innehåller varken socker, stärkelser eller andra onödiga ingredienser. Tvärtom består våra produkter av 100% naturligt kollagen med tillsatt energigivande C-vitamin.

Vår Classic-produkt består således av:

 • Hydrolyserat kollagenpulver (bovint)
 • Kollagenpeptider
 • Vitamin-C (L-askorbinsyra)

Vår Marine-produkt består av:

 • Hydrolyserat marint (fisk)
 • Kollagenpulver
 • Kollagenpeptider
 • Vitamin-C (L- askorbinsyra)
Så snabbt verkar kollagen

Vi skulle tala osanning om vi sa att kosttillskottet är en quick fix. För bästa effekt måste du nämligen ta proteinet under en längre tid – kontinuerligt och dagligen. Det fungerar bäst och snabbast om du följer de doser som anges på produkten.

För att komma ihåg din dagliga dos kan det vara förnuftigt att göra intaget till en del av din rutin. Du kan till exempel börja morgonen med ett glas vatten med pulvret, eller strö det över kvällsmaten. Du kan boosta effekten genom att äta en hälsosam och varierad kost, sova gott på natten och dricka rikligt med vätska.

Kan effekten av kollagen dokumenteras och fungerar det?

På Copenhagen Health gör vi en dygd av att utveckla produkter som är baserade på forskning. Lyckligtvis är detta inget problem, eftersom det finns mer än 181 internationella vetenskapliga studier som bekräftar proteinets fördelaktiga egenskaper.

Men trots de många studierna är det bra att vara medveten om att alla är olika och att effekterna därmed kan variera. Naturligtvis är vi mycket intresserade av att lära oss mer om detta, och just därför har vi vår egen testpanel bestående av danska kvinnor. De hjälper oss att testa våra produkter så att vi kontinuerligt kan förfina och förbättra dem.

Möjligt att inta kollagen under graviditet och amning

Om du väntar barn är det inte förvånande om du undrar om du kan ta kollagenprodukter under graviditeten eller amningen. Vi har goda nyheter för dig: gravida och ammande kvinnor kan inta kosttillskott från Copenhagen Health.

Detta beror på att vi har tillverkat våra produkter så att de är helt fria från tillsatser. Både våra Classic- och Marine-produkter innehåller endast 100% naturligt kollagen (och C-vitamin för att ge dig extra energi). Det finns alltså inga tillsatser, socker, stärkelser eller andra ingredienser som kan orsaka obehagliga biverkningar i våra produkter.

Det är dock alltid en bra idé att rådgöra med dina läkare om du är osäker på din specifika situation. Detta gäller oavsett om du är gravid eller om du har några andra besvär.

Köp kollagenpulver från Copenhagen Health

Letar du efter ett kosttillskott som består av 100% naturligt kollagen och tillsatt C-vitamin? Då hittar du produkten hos Copenhagen Health. Vi är Danmarks första tillverkare av kollagenprodukter och vi brinner för detta ljuvliga protein.

Vår största önskan är faktiskt att hjälpa dig att få en slätare hud som i sin tur stärker ditt självförtroende. I detta avseende är kollagenproteinet perfekt, eftersom det ökar hudens spänstighet och elasticitet. Detta innebär färre djupa rynkor och en mer ungdomlig look.

Om du frågar oss är den snabbaste vägen till skönhet sömn, vatten och kollagenprodukter – och vi finns här för att hjälpa dig med det sistnämnda! Hos oss hittar du unika kollagentillskott som bygger på erkänd forskning och är av högsta kvalitet.