

Dessa små bär- och chokladbitar är en härlig kombination av krispiga hasselnötter, söta bär och mörk choklad. De är enkla att göra och perfekta att förvara i kylen.
Ingredienser (ca. 12-15 bitar):
- 1 dl havregryn
- 1 dl mandlar (grovhackade eller mixade till grovt mjöl)
- 1 dl hasselnötter (grovhackade)
- 1 dl färska eller frystorkade bär (t.ex. blåbär eller hallon)
- 2 msk honung eller lönnsirap
- 2 msk kokosolja (smält)
- 4 mått kollagenpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
Så här gör du:
- Förbered basen genom att mixa eller hacka mandlar och hasselnötter grovt.
- Blanda dem med havregryn, kollagenpulver, vaniljpulver och salt i en skål.
- Smält kokosolja och honung och häll det över de torra ingredienserna. Rör om ordentligt.
- Vänd försiktigt ner bären så att de inte mosas helt.
- Ta små mängder av degen och rulla dem till små avlånga eller runda bitar.
- Lägg dem på en plåt eller skärbräda med bakplåtspapper.
- Ställ dem i kylen i ca. 30-60 minuter tills de blir fasta.
- Smält chokladen över ett vattenbad och doppa varje bit i den smälta chokladen. Lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.
- Låt stelna i kylen.
- Förvara bitarna i en lufttät behållare i kylskåpet – de håller sig färska i 3-5 dagar!