Dessa små bär- och chokladbitar är en härlig kombination av krispiga hasselnötter, söta bär och mörk choklad. De är enkla att göra och perfekta att förvara i kylen.

Ingredienser (ca. 12-15 bitar):

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandlar (grovhackade eller mixade till grovt mjöl)
  • 1 dl hasselnötter (grovhackade)
  • 1 dl färska eller frystorkade bär (t.ex. blåbär eller hallon)
  • 2 msk honung eller lönnsirap
  • 2 msk kokosolja (smält)
  • 4 mått kollagenpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)

Så här gör du:

  1. Förbered basen genom att mixa eller hacka mandlar och hasselnötter grovt.
  2. Blanda dem med havregryn, kollagenpulver, vaniljpulver och salt i en skål.
  3. Smält kokosolja och honung och häll det över de torra ingredienserna. Rör om ordentligt.
  4. Vänd försiktigt ner bären så att de inte mosas helt.
  5. Ta små mängder av degen och rulla dem till små avlånga eller runda bitar.
  6. Lägg dem på en plåt eller skärbräda med bakplåtspapper.
  7. Ställ dem i kylen i ca. 30-60 minuter tills de blir fasta.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa varje bit i den smälta chokladen. Lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.
  9. Låt stelna i kylen.
  10. Förvara bitarna i en lufttät behållare i kylskåpet – de håller sig färska i 3-5 dagar!